SUNDSVALLSBRON NOMINERAD

 

Sundsvallsbron är nominerad i The European Steel Bridge Awards i kategorin ”Väg och järnvägsbroar”.
The European Steel Bridge Awards ges ut av den Europeiska Stålbyggnadsorganisationen (ECCS) vartannat år för att belysa användandet av stål i broar. Utmärkelserna, som är arkitekturpris, delas ut till de grupper bestående av byggare, entreprenörer, arkitekter, konsulter och stålleverantörer som har utvecklat Europas bästa stålbroprojekt färdigställda efter juli 2014.

 
 

I JURYN FÖR KASPER SALIN-PRISET

 

Henrik Rundquist är ordförande i juryn för Kasper Salin-priset 2016, här presenteras nomineringarna!

 
 

VI VÄXER!

 

&Rundquist växer med nya medarbetare, varmt välkomna!

 
 

RINKEBYBRON WAF FINALIST

 

Rinkebybron är finalist i World Architecture Festival (WAF) Awards, i kategorin ”Transport – Completed Buildings”. Vinnaren kommer att meddelas den 16-18 november, under WAFs galamiddag i Berlin.

WAF är världens största internationella event inom arkitektur. Det inkluderar världens största program för arkitekturutmärkelser, med live presentationer av projekt inför jury. Mer än 2000 arkitekter från 60 länder deltar i WAF.

 
 

TÄBYRONDELLERNA FÅR PRIS

 

Täby centrums cirkulationsplatser får det europeiska betongpriset European Concrete Award i kategorin civil engineering, som delas ut i Rom den 28e oktober.
Priset delas ut av European Concrete Societies Network (ECSN) vartannat år för att främja samarbetet mellan betongföreningarna i elva europeiska länder, samt uppmuntra utvecklingen av betongteknik och användningen av betong i Europa.

Täby centrums cirkulationsplatser fick även Trafikverkets Arkitekturpris 2015 och Svensk Betongs pris ”Helgjutet” 2015.

 
 

&R RITAR GULA LINJEN

 

Stockholm växer och tunnelbanan byggs ut med tre linjer. &Rundquist är arkitekt för Gula linjen med tre nya stationer: Odenplan, Hagastaden och Arenastaden.

Uppdraget omfattar stationsutformning från planering till projektering och framtagande av en Typstation som ligger till grund för utbyggnaden av samtliga nya stationer på de tre linjerna.

 
 

KALLHÄLL STATION VÄXER FRAM

 

&Rundquist var nyligen på platsbesök på Kallhäll station som är under uppbyggnad…!

 
 

TÄBYRONDELLERNA FICK PRISER

 

Täby centrums cirkulationsplatser fick priset ”Helgjutet” som delas ut vartannat år av Svensk Betong. Priset är instiftat för att uppmärksamma de helgjutna lösningarnas möjligheter att skapa god arkitektur och/eller nydanande konstruktionstänkande och rationellt arbetsutförande.

Täby Centrums cirkulationsplatser även fick Trafikverkets Arkitekturpris som delas ut av Trafikverket vartannat år. Sveriges Arkitekter administrerar priset. Trafikverkets arkitekturpris ges till en omsorgsfullt utformad och väl fungerande infrastrukturanläggning som motsvarar höga krav på god arkitektur, långsiktig hållbarhet och hänsyn till natur- och kulturvärden. Den anläggning som uppmärksammas skulle ha sådana kvaliteter att den bidrar till att utveckla samhället och blir en förebild för andra.

Båda priserna delades ut i Stockholm den 19e november.

 
 
 
FLER INLÄGG >  1 12 13 14 15

TEL +46 8 545 132 80 / INFO@RUNDQUIST.SE