&R PÅ ARKDES

 

På ArkDes har utställningen ”Public Luxury” precis öppnat.

Vi deltar med vår fysiska modell för den planerade tunnelbanestationen Hagastaden, på Gula linjen.

Stationen utformas i samarbete med konstnären Åsa Jungnelius som deltar i utställningen med en entré på Excercisplan, utformad som en prototyp till tunnelbanestationens konstnärliga koncept ”snäckan”.

Public Luxury är en utställning om Sverige i dag, om vår gemensamma arkitektur och design och om det offentliga rummets motsättningar och paradoxer.
Utställningen pågår till 13 januari 2019.

 
 

PREKVALIFICERADE TILL FORNEBUBANEN

 

&Rundquist i team med Saaha arkitekter och Degree of Freedom ingenjörer har valts ut för att tävla om utformning av nya tunnelbanestationer på Fornebubanen, utbyggnaden av tunnelbanan i Oslo.

Teamet är ett av de 14 som valts ut av totalt 85 internationella grupper som sökt prekvalificering.

 
 

BRO LYFTS PÅ PLATS

 

Idag lyfts Husarviksbron på plats i Norra Djurgårdsstaden!

 
 

NYA STORBRON I SUNDSVALL

 

Vi ritar nya Storbron i Sundsvalls innerstad. Läs mer här!

 

 

 
 

PÅ ARKIPELAGO

 

Tack för en trevlig dag på Arkipelago Stockholm! I samband med mässan utlyste vi en skisstävling, med uppgift att förbättra området kring Tekniska Högskolans östra tunnelbanauppgång och området mellan tunnelbanan och KTH. Idag presenterar vi vinnarna!

Förstapris togs hem av Atefek Mortazavi, och på delad 2:a-5:e plats kom Khalid Dawari, Martin Gabrielsson, Narmin Heydarnezhad, Michael Kaplan. Grattis till er!

Söker du praktik, skicka intresseanmälan till info@rundquist.se. Vi letar efter en praktikant med kandidatexamen, för ett år med början i augusti.

 
 

BRO UNDER PRODUKTION

 

Vår bro över Husarviken i Stockholm är under produktion. Bron svetsas ihop på verkstaden Sonstorps Mekaniska i Hällestad.

 
 

MERITPRIS FÖR TRÄTORNEN

 

The Canadian Wood Council belönade våra trätorn med det Internationella Meritpriset inom 2017 års Wood Design and Building Awards Program.

Programmet Wood Design Awards syftar till att visa exceptionella träkonstruktioner och till att utmana gränserna för vad som är möjligt inom träbyggnation.

 
 

MEDVERKANDE ARKITEKTER TILL &R

 

Tjänsten är tillsatt.

 

 
 
 
FLER INLÄGG >  1 9 10 11 12 13 18

TEL +46 8 545 132 80 / INFO@RUNDQUIST.SE