PRISADE PROJEKT

 

Gula Linjen fick första priset i Global Architecture & Design Awards, i kategorin ”Transport – koncept”, medan Kallhäll Station kom på andra plats i kategorin ”Transport – byggd”.

GADA Awards tilldelas årligen till projekt som utmärker sig inom arkitektur och design. I år har 748 projekt från mer än 50 länder deltagit i GADA.

 
 

&R SPRANG STAFESTEN

 

På onsdag kväll var vi ute vid Stora Skuggan och sprang stafettlopp med två lag. Stafesten för UNICEF är Sveriges största stafett. Evenemangen bidrar i kampen för att skapa en bättre värld för alla barn.

 
 

VI RITAR NYA JÄRNVÄGSSTATIONER

 

Solna stad och Trafikverket har kommit överens om att bygga ett helt nytt stationsläge för pendeltåg i Huvudsta på Mälarbanan. Sedan tidigare arbetar &Rundquist i samverkan med WSP för utformning av den nya nedsänkta stationen i Sundbybergs stadskärna och får genom det nya beslutet en till station att utforma som bidrar till stadsutvecklingen i Solna.

 
 

VI VÄXER!

 

Rekryteringen är avslutad för denna gången. Tack till alla som visade intresse!

&Rundquist arbetar med att forma de offentliga rummen, vår utgångspunkt är de som dagligen använder den. Vi begriper behoven, funktionen och tekniken och låter det generera speciella arkitektoniska kvaliteter.

Vi växer och söker nu yngre arkitekter med 0-3 års erfarenhet som vill medverka till ny t-bana, nya tågstationer, stadsutveckling – strukturer och miljöer som bygger staden!
Fullständig beskrivning och kravspecifikation.

Att jobba på &Rundquist
Vi värnar om ett öppet och informellt arbetsklimat där allas delaktighet är viktig. Blandningen av små, kortare projekt och större, längre gör att projektgruppernas sammansättning ständigt varieras. Det är en omväxlande arbetsmiljö som ställer krav på snabba fokusförändringar hos alla.

De flesta uppdrag utförs där vi som arkitekter ingår i större projektorganisationer med många kompetensområden och ibland med flera olika beställare eller kravställare.

Vi genomför årligen studieresor, oftast inom Europa, där vi besöker aktuella projekt av den typ vi arbetar med. I övrigt har vi både interna och externa utbildningar, i grupp och enskilt.

Alla anställda har friskvårdsersättning och är anslutna till privat sjukvård.

Vi söker nu arkitekter (husbyggnad) – erfarenhetsnivå motsvarande nyutexaminerad eller med ca 0-3 år erfarenhet av arbete på arkitektkontor eller motsvarande praktisk utövning inom yrket
De vi söker ska uppvisa ett verkligt intresse och förmåga att arbeta med offentliga funktioner i både stadens skala och i komplexa byggnader. Förmåga att arbeta självständigt efter uppsatta mål och med lyhördhet i samverkan med både andra arkitekter och andra kompetensområden värderas också. Du ska även ha förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift för att kunna arbeta i de konsultteam vi ofta samverkar inom.

Vi vänder oss främst till de som har erfarenhet eller intresse för husbyggnad kopplat till offentliga funktioner, så som våra stationsprojekt. Som arkitekt med relativt kort arbetslivserfarenhet är det viktigt att tydligt kunna visa på ambition och intresse för den typ av uppgifter som vi arbetar med, förmåga att arbeta lösningsorienterat och i grupp.

Utbildning: Examen (eller fullgjord utbildning) på Mastersnivå i arkitektur
Även andra erfarenheter och utbildningar utanför arkitektyrket kan vara meriterande.

I värderingen ingår även färdigheter i de program vi främst arbetar med:
AutoCad, Revit, Adobe CS, Rhino och Sketch Up

Ansökan: Personlig beskrivning, CV, personliga referenser och max 5 utvalda representativa referensprojekt (Referensprojekt max 10 MB med max 10 A4 sidor).

 

 
 

&R PÅ ARKDES

 

På ArkDes har utställningen ”Public Luxury” precis öppnat.

Vi deltar med vår fysiska modell för den planerade tunnelbanestationen Hagastaden, på Gula linjen.

Stationen utformas i samarbete med konstnären Åsa Jungnelius som deltar i utställningen med en entré på Excercisplan, utformad som en prototyp till tunnelbanestationens konstnärliga koncept ”snäckan”.

Public Luxury är en utställning om Sverige i dag, om vår gemensamma arkitektur och design och om det offentliga rummets motsättningar och paradoxer.
Utställningen pågår till 13 januari 2019.

 
 

PREKVALIFICERADE TILL FORNEBUBANEN

 

&Rundquist i team med Saaha arkitekter och Degree of Freedom ingenjörer har valts ut för att tävla om utformning av nya tunnelbanestationer på Fornebubanen, utbyggnaden av tunnelbanan i Oslo.

Teamet är ett av de 14 som valts ut av totalt 85 internationella grupper som sökt prekvalificering.

 
 

BRO LYFTS PÅ PLATS

 

Idag lyfts Husarviksbron på plats i Norra Djurgårdsstaden!

 
 

NYA STORBRON I SUNDSVALL

 

Vi ritar nya Storbron i Sundsvalls innerstad. Läs mer här!

 

 

 
 
 
FLER INLÄGG >  1 9 10 11 12 13 18

TEL +46 8 545 132 80 / INFO@RUNDQUIST.SE