TEMA NATIONALMUSEUM

 

Ett nyrenoverat Nationalmuseum stod i fokus för årets första temakväll i februari. Vi började på kontoret med en föreläsning av Rasmus Waern från Wingårdhs, där han berättade om arbetet med renoveringen av museibyggnaden. Därefter tog vi bussen till Blasieholmen för att se resultatet under en guidad rundvandring som avslutades med middag i museets restaurang.

 
 

&R I TIDNINGEN NYA TUNNELBANAN

 

Nordisk Infrastruktur har gett ut en specialtidning om utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm, där våra stationer Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden ingår som nya stationer längs Gula linjen.

 
 

&R GÄSTJURY PÅ LTH

 

Slutpresentationerna på LTH är klara, det har varit spännande att följa studenternas arbete!
Vår stadsplanerare, Delia har för andra året i rad varit en del av studioprojektet Urban Dynamics på på Internationella masterprogrammet för Sustainable Urban Design vid Lunds Universitet. Hon har varit del av gästjuryn vid tre tillfällen under hösten.

 
 

VI FIRAR NYA PRISER!

 

Det gläder oss att meddela att Kv Dekanen fick förstapriset i Urban Design & Architecture Design Awards 2018, i kategorin ”Stadsbyggnad – koncept”, medan Kallhäll Station kom på andraplats i kategorin ”Transport”.

Tidigare i år fick Kallhäll station även andrapris i Global Architecture and Design Awards.

UDAD Awards tilldelas årligen av APR, The Online Architecture Awards Portal, till projekt som utmärker sig inom arkitektur och design.

 
 

ANDRA PLATS FÖR FORNEBUBANEN!

 

Våra förslag för stationerna Vækerø och Lysaker har fått andra plats i tävlingen om utformningen av nya tunnelbanestationer på Fornebubanen, utbyggnaden av tunnelbanan i Oslo.

Tidigare i år har vi, i team med Saaha arkitekter och Degree of Freedom ingenjörer, valts ut av totalt 85 internationella grupper som sökt prekvalificering för att tävla.

 
 

VI VAR I ANDALUSIEN

 

Vi är nyss tillbaka från en inspirerande studieresa i Andalusien. Vi spenderade fyra dagar mellan Malaga, Sevilla och Cordoba och besökte både historiska landmärken, såväl som nya intressanta infrastruktur- och stadsutvecklingsprojekt.

 
 

LIGHT RAIL DAY BESÖKER AGA DEPÅN

 

Aga Depån öppnades upp för en guidad tur i början av veckan som en del av Light Rail Day 2018-evenemanget i Stockholm. &Rundquists Erik Griffiths har pratat om arkitekturens roll i processen bakom depåns bygge.

 
 

&R I SCAN MAGAZINE

 

“It is no exaggeration to say that [&Rundquist] work is seen and used by tens of thousands of people every day and forms a backdrop to everyday life. And its point, quite simply, is to make those people’s lives smoother, less stressful and more pleasant.”

Läs om vår arbetsfilosofi och våra prisbelönade projekt, Gula Linjen och Kallhäll Station, i det senaste numret av Scan Magazine.

 
 
 
FLER INLÄGG >  1 2 3 4 5 12

TEL +46 8 545 132 80 / INFO@RUNDQUIST.SE