DEN PASSAR!

 

En fin nyhet lagom till Nationaldagshelgen är att Folke Bernadottes bro, som vi arbetat med sedan 2004 nu är lyft på plats över Djurgårdbrunnsviken och delarna verkar passa fint ihop!

 
 

SJÖSTADEN RUNT HÖRNET

 

Förra veckan var vi i Trelleborg, tillsammans med vårt team Sydväst arkitektur och landskap och Cowi, för att presentera vårt förslag för utveckling av Sjöstaden, den västra delen av stadens hamn. Vårt förslag Sjöstaden runt hörnet är ett av tre inlämnade bidrag i det parallella uppdraget som genomfördes på uppdrag av Trelleborg Kommun. Uppdraget var att presentera genomförbara kvalitativa idéer, motiv för föreslagna åtgärder och grova kostnadskalkyler, för de stora havsnära ytor som frigörs när hamnen flyttar österut. Förslagen ställs ut under sommaren 2019 på Algatan 5, Trelleborg. Läs mer om det parallella uppdraget och se vårt förslag: ”Sjöstaden runt hörnet” här!

 
 

VÅRREVY PÅ FÄRGFABRIKEN

 

På programmet för Stockholms Arkitektförenings Vårrevy 23 maj på Färgfabriken stod en serie korta inspirationsföreläsningar med intressanta projekt och initiativ från Stockholmsområdet. Vår VD Henrik Rundquist berättade om utbyggnaden av Stockholms tunnelbana under kvällen, som förutom inspirerande föreläsningar även innehöll utdelning av priset Guldrummet varvat med förfriskningar och mingel. Tack för en intressant och kul kväll!

 
 

&R FÖRELÄSER PÅ WTC

 

Vi är stolta över vår medarbetare Elsa Wifstrand, som nyligen varit i Neapel, Italien och hållit föredrag på World Tunnel Congress, ett årligt event om tunnelbyggande och innovationer. Elsa Wifstrand blev, med sin erfarenhet inom projektering av tunnelbanan och som en av grundarna av Think Deep Sweden inbjuden att tala om hur traditionen kring att arbeta med konst i Stockholms tunnelbana, nu fortsätter i vårt arbete med de nya stationerna längs Gula linjen. ”Art and Architecture, a continuing journey in the developement of the Yellow Metro Line in Stockholm”, är titeln på föreläsningen, som verkar ha engagerat många av åhörarna!

 
 

FINALIST I ÅRETS STOCKHOLMSBYGGNAD

 

Vår bro över Husarviken är finalist i Årets Stockholmsbyggnad 2019!
Juryns kommentar: ”En bro som inte bara är vacker, den kopplar också staden och ger oss nya rörelsemönster. Denna bro är ett litet tillskott som ger effekt. Det asymmetriska uttrycket som kommer ur funktionen ger en stark och intressant form.”
Rösta gärna på oss!

Foto: Kasper Dudzik

 
 

NYTT DELÄGARSKAP I &R

 

Vi är glada över att meddela att Peter Sundin nu går in som partner i &Rundquist!
Peter har arbetat på &R sedan 2006 och han har stor erfarenhet från en mängd olika projekt, just nu driver han bland annat projekteringen av de nya tunnelbanestationerna längs Gula Linjen. En ökad ägarspridning ser vi som en viktig del i arbetet med att bygga vidare på kontorets kontinuitet och stabila utveckling framåt, även på längre sikt!

 
 

BROBYGGE PÅ GÅNG!

 

Nu gjuts fundamenten till Folke Bernadottes bro, en 97 meter lång bro av rostfritt stål, ritad på uppdrag av Kungliga Djurgårdens förvaltning. Stålkonstruktionen är under tillverkning av Stål & Rörmontage i Sölvesborg och kommer att levereras och monteras på plats i maj/juni 2019. Bron, som spänner i ett svep över Djurgårdsbrunnsviken kommer att utgöra en viktig gångkoppling till södra delen av Djurgården och vi ser fram emot att se den klar och redo att användas, förhoppningsvis lagom till sommaren!

Foto: Elisabeth Rosenquist-Saidac

 

 
 

PUBLIC LUXURY I PARIS

 

14 mars invigdes utställningen Public Luxury på Svenska Institutet i Paris, där vår fysiska modell för den planerade tunnelbanestationen Hagastaden ingår som en del av utställningen. Public Luxury visades tidigare på ArkDes i Stockholm och nu har ett urval av projekten tagits vidare till Paris för att ingå i utställningen som pågår 14 mars – 9 juni 2019.

Om utställningen Public Luxury:
”Byggnader, monument och offentliga konst är uttryck för vad som kallas offentligt utrymme. Men vem bestämmer vad det här rummet ska vara, och vem formar det? Vem ingår i det och utesluts från det? Svenska arkitekter och designers utforskar paradoxerna i det offentliga rummet och dess tillgänglighet, och föreslår en ny dimension av lyx: offentlig lyx. Denna oxymoron berör problemen i samband med det utrymme som ska vara för alla och som alla kan göra egna, oavsett kön, social status eller bakgrund. Utställningen berättar en historia om det offentliga livet idag.”

I arbetet med Hagastaden har vi haft ett tätt samarbete med konstnären Åsa Jungnelius, vars konstnärliga idé om att röra sig in i en snäcka genomsyrar hela stationen och ger den en unik karaktär. Vårt dagliga arbete på &Rundquist handlar till stor del om att skapa goda offentliga rum och resandemiljöer som kommer alla till gagn. Att integrera och arbeta med konst i de offentliga miljöer vi skapar är givande och viktigt, då det ger mervärde och attraktionskraft till de publika rummen. Vi tycker att det är extra kul att vi får vara med på utställningen Public Luxury, som är en del av den pågående viktiga diskussionen om det offentliga rummet!

 
 
 
FLER INLÄGG >  1 2 3 4 5 6 14

TEL +46 8 545 132 80 / INFO@RUNDQUIST.SE