&R PÅ KONSTAKADEMIEN

 

Våra Trätorn i Nationalstadsparken ingår i utställningen Nya receptionsstycken – verk av konstakademiens ledamöter på Konstakademien, Fredsgatan 12. Utställningen som invigdes 9 mars visar utvalda verk av Konstakademiens ledamöter. Henrik Rundquist, &Rundquists grundare och VD är ledamot i Konstakademien sedan 2012, och blev därför tillfrågad om ett verk till utställningen.
”Valet föll på Trätornen för att de är representativa för kontorets verksamhet där arkitekturen för vardaglighetens funktioner kommer till tydligt uttryck, och beskriver en intressant och framåtsyftande design- och produktionsprocess.” – Henrik Rundquist

 
 

NYTT UPPDRAG I TRELLEBORG

 

Vi har varit på startmöte för ett parallellt uppdrag om utformning av en strukturplan för Sjöstaden – Stadskärnan i Trelleborg. Projektet är en del av kommunens stadsutvecklingsprojekt Kuststad 2025, som handlar om att utveckla staden när hamnverksamheten flyttar österut och stora centrala och havsnära ytor frigörs. Vårt team, som består av Sydväst &Rundquist, samt Cowi ser fram emot detta spännande uppdrag!

 
 

TEMA NATIONALMUSEUM

 

Ett nyrenoverat Nationalmuseum stod i fokus för årets första temakväll i februari. Vi började på kontoret med en föreläsning av Rasmus Waern från Wingårdhs, där han berättade om arbetet med renoveringen av museibyggnaden. Därefter tog vi bussen till Blasieholmen för att se resultatet under en guidad rundvandring som avslutades med middag i museets restaurang.

 
 

&R I TIDNINGEN NYA TUNNELBANAN

 

Nordisk Infrastruktur har gett ut en specialtidning om utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm, där våra stationer Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden ingår som nya stationer längs Gula linjen.

 
 

&R GÄSTJURY PÅ LTH

 

Slutpresentationerna på LTH är klara, det har varit spännande att följa studenternas arbete!
Vår stadsplanerare, Delia har för andra året i rad varit en del av studioprojektet Urban Dynamics på på Internationella masterprogrammet för Sustainable Urban Design vid Lunds Universitet. Hon har varit del av gästjuryn vid tre tillfällen under hösten.

 
 

VI FIRAR NYA PRISER!

 

Det gläder oss att meddela att Kv Dekanen fick förstapriset i Urban Design & Architecture Design Awards 2018, i kategorin ”Stadsbyggnad – koncept”, medan Kallhäll Station kom på andraplats i kategorin ”Transport”.

Tidigare i år fick Kallhäll station även andrapris i Global Architecture and Design Awards.

UDAD Awards tilldelas årligen av APR, The Online Architecture Awards Portal, till projekt som utmärker sig inom arkitektur och design.

 
 

ANDRA PLATS FÖR FORNEBUBANEN!

 

Våra förslag för stationerna Vækerø och Lysaker har fått andra plats i tävlingen om utformningen av nya tunnelbanestationer på Fornebubanen, utbyggnaden av tunnelbanan i Oslo.

Tidigare i år har vi, i team med Saaha arkitekter och Degree of Freedom ingenjörer, valts ut av totalt 85 internationella grupper som sökt prekvalificering för att tävla.

 
 

VI VAR I ANDALUSIEN

 

Vi är nyss tillbaka från en inspirerande studieresa i Andalusien. Vi spenderade fyra dagar mellan Malaga, Sevilla och Cordoba och besökte både historiska landmärken, såväl som nya intressanta infrastruktur- och stadsutvecklingsprojekt.

 
 
 
FLER INLÄGG >  1 3 4 5 6 7 14

TEL +46 8 545 132 80 / INFO@RUNDQUIST.SE