VÄLKOMMEN ALICE!

 

Det här är Alice Franzon, vår nya medarbetare som började hos oss i augusti.
Varmt välkommen Alice, det ska bli kul att ha dig här!

 
 

VI KICKSTARTADE HÖSTEN MED STAFESTEN!

 

Förra veckan var vi två lag som sprang Stafesten, Sveriges största stafettlopp! Ett perfekt sätt att starta hösten och samtidigt bidra till UNICEF’s arbete för att skapa en bättre värld för alla barn.

 
 

NOMINERADE TILL STÅLBYGGNADSPRISET!

 

Vi är glada över att två av våra projekt, AGA-depån och Husarviksbron, har blivit nominerade till årets Stålbyggnadspris av Stålbyggnadsinstitutet. I september utses finalisterna som presenteras i tidningen Stålbyggnad och under Stålbyggnadsdagen. Nu håller vi tummarna!

Foto: Kasper Dudzik

 
 

DEN PASSAR!

 

En fin nyhet lagom till Nationaldagshelgen är att Folke Bernadottes bro, som vi arbetat med sedan 2004 nu är lyft på plats över Djurgårdbrunnsviken och delarna verkar passa fint ihop!

 
 

SJÖSTADEN RUNT HÖRNET

 

Förra veckan var vi i Trelleborg, tillsammans med vårt team Sydväst arkitektur och landskap och Cowi, för att presentera vårt förslag för utveckling av Sjöstaden, den västra delen av stadens hamn. Vårt förslag Sjöstaden runt hörnet är ett av tre inlämnade bidrag i det parallella uppdraget som genomfördes på uppdrag av Trelleborg Kommun. Uppdraget var att presentera genomförbara kvalitativa idéer, motiv för föreslagna åtgärder och grova kostnadskalkyler, för de stora havsnära ytor som frigörs när hamnen flyttar österut. Förslagen ställs ut under sommaren 2019 på Algatan 5, Trelleborg. Läs mer om det parallella uppdraget och se vårt förslag: ”Sjöstaden runt hörnet” här!

 
 

VÅRREVY PÅ FÄRGFABRIKEN

 

På programmet för Stockholms Arkitektförenings Vårrevy 23 maj på Färgfabriken stod en serie korta inspirationsföreläsningar med intressanta projekt och initiativ från Stockholmsområdet. Vår VD Henrik Rundquist berättade om utbyggnaden av Stockholms tunnelbana under kvällen, som förutom inspirerande föreläsningar även innehöll utdelning av priset Guldrummet varvat med förfriskningar och mingel. Tack för en intressant och kul kväll!

 
 

&R FÖRELÄSER PÅ WTC

 

Vi är stolta över vår medarbetare Elsa Wifstrand, som nyligen varit i Neapel, Italien och hållit föredrag på World Tunnel Congress, ett årligt event om tunnelbyggande och innovationer. Elsa Wifstrand blev, med sin erfarenhet inom projektering av tunnelbanan och som en av grundarna av Think Deep Sweden inbjuden att tala om hur traditionen kring att arbeta med konst i Stockholms tunnelbana, nu fortsätter i vårt arbete med de nya stationerna längs Gula linjen. ”Art and Architecture, a continuing journey in the developement of the Yellow Metro Line in Stockholm”, är titeln på föreläsningen, som verkar ha engagerat många av åhörarna!

 
 

FINALIST I ÅRETS STOCKHOLMSBYGGNAD

 

Vår bro över Husarviken är finalist i Årets Stockholmsbyggnad 2019!
Juryns kommentar: ”En bro som inte bara är vacker, den kopplar också staden och ger oss nya rörelsemönster. Denna bro är ett litet tillskott som ger effekt. Det asymmetriska uttrycket som kommer ur funktionen ger en stark och intressant form.”
Rösta gärna på oss!

Foto: Kasper Dudzik

 
 
 
FLER INLÄGG >  1 5 6 7 8 9 17

TEL +46 8 545 132 80 / INFO@RUNDQUIST.SE