WORKSHOP NORRA KYMLINGE

 

Vi är glada att över att &Rundquist som en del av Mandaworks team tillsammans med Lola Landscape, Ekologigruppen och Noema har valts ut för att delta i en fyra dagar lång internationell workshop om stadsutveckling i Norra Kymlinge i Stockholm. Workshopen anordnas av Vasakronan och fokus är att planera och utreda förutsättningar för att skapa en hållbar och resilient stadsdel, som ligger i framkant vad gäller innovation och utveckling. Visionen är att skapa ”den bästa stadsdelen för världen”. Vi ser fram emot en spännande och utmanande uppgift!

 
 

&R PÅ LTH

 

Vår stadsplanerare Delia Moldoveanu deltar i juryn på Arkitekturskolan i Lund, på Internationella masterprogrammet för Sustainable Urban Design. Två inspirerande och energifyllda dagar!

 
 

&R I BETONGMAFFIAN

 

I senaste avsnittet av podcasten Betongmaffian medverkar Henrik Rundquist i ett samtal om betongens egenskaper. #25 ”Klumpig” och skön- ett program om betongens form.

 
 

BRO ÖVER VASADOCKAN PÅ PLATS!

 

Nu är vår rostfria bro över Vasadockan på Djurgården lyft på plats!

 
 

PRIS TILL KALLHÄLL STATION

 

Kallhäll station har tilldelats Järfälla kommuns pris Byggnadsmärket 2016. Priset delas ut årligen för att främja god byggnadskultur.
Motivering: ”Kallhäll station är ett fint exempel på nutida kollektivtrafikanläggning med hållbarhet, komfort och gestaltning i fokus. Byggnadernas och även brons formgivning utgår från funktionen och skapar på så sätt en ren och tydlig gestaltning. Färgsättningen, volymernas formverkan och träfasadens textur ger anläggningen kvaliteter och utgör tillsammans en välkomponerad helhet. På så sätt spelar anläggning väl in på platsen och utgör ett positivt tillskott till stadsdelsmiljön i Kallhäll. Komfort, trivsel och säkerhet för resenärerna har tillgodosetts på ett bra sätt. Uppgraderingen av stationen främjar hållbart resande.”

 
 

VI VÄXER!

 

Vi hälsar Diane Corruble varmt välkommen till kontoret!

 

 
 

VERKSTADSBESÖK

 

Snart är vår rostfria bro som ska ligga över Vasadockan på Djurgården klar. Här är vi nere på stålverkstaden i Sölvesborg, tillsammans med kungl. Djurgårdens Förvaltning, för att se att allt blivit rätt. Och det har det!

 
 

JURYARBETE KASPER SALIN

 

Årets Kasper Salin vinnare 2016 blev bostadshuset Studio 1 av Johannes Norlander.
Se juryns ordförande Henrik Rundquist prata om projektet i SVT.

 
 
 
FLER INLÄGG >  1 13 14 15 16 17 18

TEL +46 8 545 132 80 / INFO@RUNDQUIST.SE