BROBYGGE PÅ GÅNG

 

Nu har det beslutats att vår bro över Djurgårdsbrunnsviken skall börja byggas, läs mer här!

 

 

 
 

SILVERBALKEN

 

På Stålbyggnadsdagen 26 oktober 2017 tilldelades Henrik Rundquist priset Silverbalken.
Silverbalken är Stålbyggnadsinstitutets och stålbyggnadsbranschens nationella utmärkelse för speciellt framträdande insatser för stålbyggandets utveckling.

 
 

WORKSHOP I NORRA KYMLINGE

 

I maj deltog vi som en del av Mandaworks Team tillsammans med Lola Landscape, Ekologigruppen och Noema i en fyra dagars internationell workshop och planeringsuppgift i Norra Kymlinge, Stockholm. Processen har varit spännande och vi har i arbetet fokuserat på att producera, testa och utvärdera prototyper för hållbara stadsdelar med Norra Kymlinge som case.

Workshopen, som organiserades av Vasakronan AB, hade som mål att planera och utreda förutsättningar för att skapa en hållbar och resilient stadsdel, i framkant vad gäller innovation och utveckling med vision om att i framtiden skapa ”den bästa stadsdelen för världen”. Efter workshopen har vi vidareutvecklat materialet till ett dokument: SUR + CITY.

 
 

WIEN OCH BRATISLAVA

 

I oktober var vi på tre dagars studieresa till Wien och Bratislava. Vi besökte bland annat nya stationer för tåg och tunnelbana, flera intressanta stadsutvecklingsprojekt och hann även med ett besök på Spanska ridskolan.

 
 

SILVER I KARLSTAD

 

I våras deltog vi i ett parallellt uppdrag om ett nytt resecentrum och utveckling av Karlstads stationsområde. Vårt förslag ”Laga staden” belönades med andra pris.

 
 

MATERIALDAGEN

 

I oktober föreläste Henrik  på Materialdagen på Stockholmsmässan. “Bejaka klumpigheten – en studie i betong”, fick mässbesökarna höra en hel del om!

 
 

&R I VALLASTADEN

 

I september besökte vi bo- och samhällsexpot Vallastaden 2017 i Linköping. Förutom att studera detta intressanta samhällsbyggnadsexperiment passade vi självklart också på att kolla in vår fina bro som går över Smedstadsbäcken i Broparken!

 
 

VÄLKOMMEN ANNA!

 

Det här är vår nya kollega Anna Gullberg som bland annat kommer att arbeta med kontorets verksamhetsutveckling. Välkommen Anna, vi ser fram emot att arbeta med dig!

 
 
 
FLER INLÄGG >  1 11 12 13 14 15 18

TEL +46 8 545 132 80 / INFO@RUNDQUIST.SE